zoek

Nina, moeder van 3 kinderen

Laat ik mezelf eerst voorstellen, ik ben Nina*, ben 47 jaar oud en ik ben de trotse moeder van 3 kinderen. Mijn eerste dochter is 19 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze studeert aan de UVA. Mijn tweede dochter is 16 jaar oud en zit in 5 VWO, de kleinste groep 4 en is 8 jaar oud.

Dit is mijn verhaal

Tot eind augustus 2018 woonden wij gelukkig in een tropisch land. Mijn ex man werkt bij een groot bedrijf. De kinderen zaten op een internationale school en ik werkte zelfstandig als sieraden ontwerpster. Gewoon “huisje, boompje, beestje” leuk leven, veel buiten leven en familie, vrienden. Tot dat eind april 2018 besloot mijn ex man dat hij “tijd nodig had” en dus na mening verschil verliet hij ons.

Omdat onze verblijf vergunning begin september 2018 zou verlopen en hij was gewoon spoorloos had ik geen keuze dan om terug te gaan naar Nederland door onze Nederlandse paspoorten. Anders zouden we illegaal in het land zijn en dit wil ik zeker niet hebben.

Ik moet sterk zijn en vechten voor mijn kinderen

30 augustus 2018 stonden we in Schiphol, alleen met onze 2 grote koffers. Mijn ex-schoonzus heeft ons in het begin goed opgevangen en heeft mij geholpen contact te nemen met Traverse. Sinds dat moment leven we gewoon letterlijk met onze koffers. Ik was mijn vertrouwen kwijt geraakt. Maar ik weiger op te geven. Opgeven is geen optie voor mij. Ik moet sterk zijn en vechten voor mijn kinderen.

Traverse heeft mij de weg naar stabiliteit stap voor stap geholpen, ik kreeg begeleiding van Elle als mijn Trajectregisseur en Cindy als mijn Financiële begeleidster. Ik heb ook een Persoonlijke begeleider, Wiebe. Samen vormen ze een team en samen proberen ze mij te helpen met alles om ons leven weer op orde te brengen.

Dakloosheid is voor mij het ergste dat iemand kan treffen, iedereen kan opeens dakloos zijn geraakt en je bent gewoon bewijze van spreken alles kwijt want huis is thuis en thuis is warmte, zekerheid en liefde.

Warmte en liefde staan altijd centraal

Ik ben blij en trots, ook dankbaar dat mijn kinderen gezond en zo sterk zijn in deze moeilijke situatie. Samen vormen wij een team om verder te gaan naar leven met rust en blijdschap. Ik moet wel vertellen dat door deze gebeurtenis mijn jongste dochter er best moeilijk mee omging vooral met zelf vertrouwen. Gelukkig heeft Traverse haar kan helpen met Veerkracht, ze wordt begeleidt door Marlijn met veel liefde.

We zitten nu voorlopig nog bij een gezinshuis en we maken er gezellig van. Op 9 april krijgen wij de sleutels van onze nieuwe huis en voor ons betekent dit een nieuwe hoofdstuk van ons leven. We zijn er heel erg blij mee. We hebben een huis, een dak boven ons hoofd en we gaan er een thuis van maken want warmte en liefde staat altijd centraal bij ons.

Dit is mijn droom

Om te zien dat alle 3 kinderen van mij gaan bloeien, hun zelf zijn en altijd bezig zijn met hun studie maakt mij de gelukkigste moeder van de heel wereld en dit is geen cliché want binnenkort zijn we uiteindelijk thuis in ons nieuwe huis, dit huis betekent veel voor ons, op weg naar zelfstandigheid en stabiele leven, en ik kan ook weer verder met mijn passie: werk in de sieraden branche. Dit is mijn droom.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal andere mensen iets mee kan geven. Zelfs als je denkt dat alles zo donker is, heb vertrouwen en blijf positief met denken en doen en blijf koesteren aan het mooie toekomst die binnen de hand bereikt is. Nooit opgeven er zijn altijd mensen met een goed hart, bij deze, mensen van Traverse die je de weg kunnen gaan begeleiden naar de toekomst maar je moet wel open staan dat alles uiteindelijk goed zal komen en dat is je eigen toekomst.

Bij deze wil ik Traverse bedanken voor alles wat Traverse voor ons heeft gedaan, onze weg begint pas maar we weten dat alles goed zal komen.

 

* Nina is een gefingeerde naam ivm de privacy