zoek
10-01-2012 >>

Jongerenpension gaat sluiten

 

Het jongerenpension was de laatste jaren al niet meer kostendekkend en ook kwam de werkwijze onder druk te staan. Want in het jongerenpension wonen meerdere jongeren met problemen bij elkaar die elkaar positief maar ook negatief kunnen beïnvloeden. In het laatste geval leidde dit steeds vaker tot problemen met de beheersbaarheid. Ook zijn de woonwensen van jongeren veranderd. De meesten hebben liever een eigen woning dan in een groep bij elkaar te zitten. Toen vorig jaar duidelijk werd dat de gemeente 300.000 euro gaat bezuinigen op de subsidie, is in overleg besloten de opvang van zwerfjongeren anders te organiseren. Traverse heeft hiermee goede ervaringen opgedaan met het project Direkshon voor Antilliaanse jongeren en ziet de verandering als kwaliteitsverbetering.

 Sinds afgelopen zomer geldt er een cliëntenstop en is begonnen met de uitstroom van jongeren naar woningen verspreid over de stad. Al het voormalig personeel van het Jongerenpension heeft binnen Traverse een andere functie gekregen.

De toekomstige bestemming van het pand aan de Ringbaan Noord is nog niet duidelijk. Hierover is Traverse in gesprek met de gemeente en met de eigenaar van het pand, Wonen Breburg.