zoek
18-09-2012 >>

Rommelmarkt bij Traverse

Op zaterdag 29 september organiseert Traverse van 10 tot 16 uur een rommelmarkt aan de Reitse Hoevenstraat 6. De opbrengst van de markt gaat naar het team Dagbesteding en wordt gebruikt om recreatieve activiteiten voor bewoners te organiseren.
De bewoners van Traverse zijn nauw betrokken bij de organisatie. Zij verkopen spullen op de markt, verzorgen de koffie en de thee en een hapje en helpen met de voorbereidingen. U komt toch ook?

Traverse is de stichting voor maatschappelijke opvang in Midden- Brabant en helpt mensen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken, om hun leven weer op orde te krijgen. Dit doen we op verschillende manieren, niet iedereen heeft namelijk dezelfde hulp nodig, en op verschillende plekken in Tilburg. Sommige mensen hebben voor korte tijd opvang nodig, anderen zijn meer gebaat bij een langduriger vorm van begeleiding. Dit kan in een groep zijn of als begeleid wonen.

Dagbesteding vormt een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Hiermee kunnen mensen weer richting geven aan hun leven. Bijvoorbeeld door (vrijwilligers)-werk te doen of een cursus te volgen, maar ook door deel te nemen aan ontspannende activiteiten als sporten. Traverse heeft zelf verschillende werkprojecten en cursussen en biedt ook recreatieve activiteiten aan.