zoek
08-05-2013 >>

Ondertekening Housing First Tilburg

Op 2 mei jl. zijn alle initiatiefnemers van Housing First Tilburg bij elkaar gekomen en hebben het Convenant Housing First Tilburg ondertekend.
In Housing First werken GGz Breburg, Novadic-Kentron, RIBW Brabant, Traverse, VOF Dubbele Diagnose en de Tilburgse corporaties samen. 

De dak- en thuislozen van Housing First komen direct van de straat en hebben zeer intensievere begeleiding nodig.

De initiatiefnemers houden vooralsnog vast aan het doel in twee jaar tijd tachtig daklozen aan een woning te helpen. Het gaat om personen voor wie de bestaande route van zorg en opvang naar begeleid wonen geen optie is. Door hun gedrag passen ze vaak niet in woongroepen.

In een eigen woning krijgen ze wel de rust om een toekomst op te bouwen, is de verwachting. Zij krijgen hulp bij het beteugelen van een verslaving of bij de financiën. De aanpak is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt al met succes toegepast in onder meer Amsterdam en Utrecht.

Het zorgkantoor en de gemeente Tilburg toonden zich eerder bereid 650.000 en 130.000 euro in het project te steken. Voorwaarde van de gemeente is wel dat de initiatiefnemers laten zien dat de werkwijze kosten bespaart en dat bij overlast in de woonbuurten direct wordt ingegrepen.