zoek
31-10-2013 >>

Rabobank schenkt € 5000,- aan dagbestedingsproject

Samen sterker met Coöperatief Dividend. Onder die naam startte Rabobank Tilburg in juni en juli een actie voor verenigingen die een extra steuntje kunnen gebruiken en de leefbaarheid ten goede komen. Ut Rooie Bietje was één van de deelnemers en heeft deze week € 5000,- gekregen!

Ut Rooie Bietje is een dagbestedingsproject van SMO Traverse. In de biologische tuinderij worden bloemen, groenten en fruit verbouwd. Cliënten van Traverse helpen in de teelt en in de verkoop van groentepakketten en producten in de winkel van Ut Rooie Bietje.

Afgelopen zomer ontving de Rabobank maar liefst zestig inzendingen, welke door een speciale commissie zijn beoordeeld. Traverse/Ut Rooie Bietje werd gekozen tot één van de tien winnaars. Tijdens een ledenbijeenkomst afgelopen dinsdag in Popcentrum 013 is bekend gemaakt hoe het totaalbedrag van € 60.000,- verdeeld ging worden onder de genomineerden. Ut Rooie Bietje ging uiteindelijk naar huis met een heel mooi bedrag van € 5000,-

Ut Rooie Bietje had zichzelf gepresenteerd met een filmpje. Het bedrag is aangevraagd om een bakfiets van aan te schaffen, om daarmee de groentepakketten rond te brengen.