zoek
18-12-2013 >>

Beppen: theatervoorstelling door Tilburgse daklozen

Afgelopen maandag heeft in de Schouwburg Tilburg de kick-off plaatsgevonden van 'Beppen'. In 2014 zullen Tilburgse daklozen de verhalen van de straat - hun eigen verhalen - met het publiek delen in een aangrijpende theatervoorstelling.

Hoe komt een mens zo ver dat hij dak- of thuisloos raakt? Omdat iemand lui, dom of slecht is? Of kan het iedereen overkomen? Het afgelopen jaar heeft Neos, maatschappelijk opvang Eindhoven, geprobeerd om antwoord te geven op deze vragen door het opzetten van de voorstelling 'Straatmonologen'. De voorstelling gaf een intieme kijk in de strijd van dak- en thuislozen.

Beppen: verhalen van de straat uit Tilburg

Traverse, maatschappelijke opvang Tilburg, wil in 2014 een eigen versie van de 'Straatmonologen' opzetten. Dat gaat gebeuren onder de naam 'Beppen', zo werd maandag bekend tijdens de kick-off bijeenkomst.

In de voorstelling 'Beppen' zullen cliënten uit de maatschappelijke opvang hun eigen verhaal vertellen: aangrijpend, ongecensureerd en heel dichtbij. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door de (oud-)cliënten zelf.

Een cross over van muziek, cultuur en hulpverlening

Traverse streeft er naar om in de voorstelling muziek, kunst, cultuur en hulpverlening aan elkaar te koppelen. We zijn daarom op zoek naar partners en sponsoren. Geïnteresseerde mensen of bedrijven kunnen contact opnemen met Traverse via info@smo-traverse.nl ter attentie van Corné Borchers. Kijk binnenkort ook op www.facebook.com/beppentilburg voor meer informatie.