zoek
21-02-2014 >>

Bakfiets voor Ut Rooie Bietje

Afgelopen oktober heeft Ut Rooie Bietje, de biologische tuinderij van SMO Traverse, €5000,- subsidie gekregen van de Rabobank Tilburg. Van dit bedrag is inmiddels een bakfiets aangeschaft waarmee cliënten groentepakketten vervoeren van de tuinderij naar verschillende verkoopadressen. De afgelopen weken zijn de eerste bestellingen per bakfiets in Tilburg rondgebracht.

De eerste bestellingen zijn onder meer bezorgd bij Appelsien en Solidare. Met deze twee natuurvoedingswinkels heeft Ut Rooie Bietje van oudsher een goede band. Door de inzet van de bakfiets kunnen we indien gewenst dagelijks verse biologische groenten bezorgen. De eerste leveringen zijn voor beide partijen naar wens verlopen

Werkervaring en sociale contacten opdoen

Ut Rooie Bietje is een dagbestedingsproject van SMO Traverse. In de biologische tuinderij worden bloemen, groenten en fruit verbouwd. Cliënten van Traverse helpen in de teelt en in de verkoop van groentepakketten en producten in de winkel van Ut Rooie Bietje. Naast het opdoen van vaardigheden en werkervaring draagt Ut Rooie Bietje ook bij aan het herstel van cliënten door het bieden van sociaal contact.

Coöperatief dividend van de Rabobank

Afgelopen zomer ontving de Rabobank maar liefst zestig inzendingen voor Coöperatief Dividend: een actie voor stichtingen of verenigingen die een extra steuntje kunnen gebruiken en de leefbaarheid ten goede komenUt Rooie Bietje werd gekozen tot één van de tien winnaars en Ut Rooie Bietje ging uiteindelijk naar huis met een bedrag van € 5000,-. Tijdens een bijeenkomst van de Rabobank had Ut Rooie Bietje zichzelf gepresenteerd met een filmpje waarin werd aangegeven dat het bedrag bedoeld was om een bakfiets aan te schaffen, om daarmee groentepakketten rond te brengen.

Zie ook: