zoek
11-06-2015 >>

Kijkje achter de voordeur van Traverse

Dinsdag 9 juni hebben 20 geïnteresseerden een kijkje genomen achter de voordeur van Traverse. Na een algemene presentatie over Traverse hebben zij een rondleiding gehad bij de Loop, de Meander en de Vest.

Start in eetcafé De Bron

Bij binnenkomst in eetcafé De Bron stond koffie en thee klaar. De Bron is een eetcafé waar cliënten van Traverse dagelijks verse gerechten bereiden onder begeleiding van medewerkers. De Bron is gevestigd op het terrein van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat. Er waren 20 aanwezigen die veelal (op welke manier dan ook) bij maatschappelijke hulpverlening betrokken zijn. Er waren onder andere studenten, vrijwilligers en professionals aanwezig die graag een kijkje wilden nemen achter de voordeuren van Traverse. Marc Smulders, manager begeleiding, trapte de ochtend af met een algemene presentatie over Traverse.

In de presentatie werd verduidelijkt wat Traverse biedt aan opvang en begeleiding en voor welke specifieke doelgroepen. De missie en de speerpunten van de organisatie werden benoemd, waaronder: ‘het op weg helpen naar een zo hoog mogelijke mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de cliënten’.

Rondleidingen op drie locaties van Traverse

Na de presentatie werden er rondleidingen gegeven bij de Loop, de Meander en de Vest. Dit werd gedaan door medewerkers van de desbetreffende locaties. Bij de Loop en de Meander (eerste opvang en crisisopvang) was hier ook een betrokken ervaringswerker als rondleider aanwezig. Hij vertelde ook over hoe hij zijn persoonlijke situatie ervaren had. Bij de Vest verblijven personen die kampen met een chronische verslaving en psychische problemen hebben. Hier mochten de bezoekers een kijkje nemen op een kamer van een gastvrije bewoonster.

Waar een wil is..

Het was voor de bezoekers die deze rondleidingen bijwoonden, en nog nooit een blik achter de voordeur van deze locaties hadden geworpen, een indrukwekkende ochtend. Er werd duidelijk geïllustreerd dat een breed scala van onze bevolking op velerlei manieren in de benarde positie terecht kan komen waarin men alles, vaak inclusief zichzelf, kwijt kan raken. Maar daar waar men zelf bereidheid toont kan men met de juiste specialistische hulp weer een heel eind omhoog klimmen en vrijwel iedere situatie overwinnen of zijn leven weer stabiliseren tot een menswaardig bestaan.

Ook een rondleiding bijwonen?

Traverse wil graag aan geïnteresseerden laten zien hoe we werken en hoe onze cliënten wonen. Om te voorkomen dat bewoners elke dag een groep mensen over de vloer krijgen, worden jaarlijks enkele rondleidingen georganiseerd. Op donderdag 15 oktober 2015 organiseren we weer een rondleiding. Wil je hieraan deelnemen? Meld je dan aan door het formulier in te vullen.