zoek
29-09-2015 >>

Hoe komt een mens zo ver dat hij dak- of thuisloos raakt?

Ieder heeft daar zijn eigen mening over. Maar heb je het iemand wel eens gewoon gevraagd? In de theatervoorstelling ‘Beppen’ vertellen (voormalig) dak- en thuislozen uit Tilburg zelf hun verhaal; aangrijpend, ongecensureerd en heel dichtbij.

Beppen

In theatervoorstelling Beppen worden verhalen van personen, die dak- of thuisloos zijn geraakt, via muziek, kunst, dans en theater samengesmolten tot een boeiend geheel met een boodschap. Door deze persoonlijke verhalen te delen met de stad en omgeving leren we elkaar beter kennen, begrijpen en respecteren.

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken of ga naar: https://youtu.be/zS2ydXcV_-8

Voorstelling onderdeel van herstelproces

Cliënten van Traverse kampen met problemen op verschillende levensgebieden. Onder professionele begeleiding werken zij intensief aan herstel waarbij uitgegaan wordt van de eigen krachten en mogelijkheden van de cliënt. Dit is ook het uitgangspunt bij het meewerken aan de voorstelling waardoor iedere (oud-)cliënt op zijn eigen manier een bijdrage levert; de één vertelt zijn verhaal aan het grote publiek terwijl de ander achter de schermen aan het werk is. Zij leren hiermee weer deel te nemen aan de maatschappij. Het gaat daarbij om gezien en gehoord worden, erkenning krijgen, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar én in jezelf. Bij de voorbereidingen van de voorstelling worden zij begeleid door een regisseur, productieleider en begeleiders van Traverse. De voorstelling vindt plaats op maandagavond 14 december 2015 in Theaters Tilburg.