zoek
11-12-2015 >>

Bijzondere verhalen in theatervoorstelling Beppen

De website Tilburg.com interviewde regisseur Geert van der Velden over de theatervoorstelling Beppen die maandag 14 december a.s. in de Schouwburg van Theaters Tilburg plaatsvindt.

Regisseur Geert vergelijkt de voorstelling met Man Bijt Hond: “Je ziet dakloze Tilburgers op straat, maar je hebt geen idee welk verhaal achter deze mensen schuilt. Tijdens de voorstelling kruip je onder de huid van de dak- en thuislozen in Tilburg. De verhalen worden niet mooier gemaakt dan ze zijn, alles is ongecensureerd en echt.”

Verwarring

De ene dakloze had een goede baan, de ander kreeg op jonge leeftijd een ernstig auto-ongeluk waardoor hij in coma terecht kwam en de aansluiting met zijn leeftijdsgenoten miste. Weer een ander kwam vanuit het buitenland naar Tilburg, maar door de cultuurverschillen werden zijn hoge verwachtingen van Nederland niet waargemaakt. De elf verhalen van de verschillende personen  lopen tijdens de show dwars door elkaar heen. Dit kan soms net zo verwarrend zijn als een dag uit het leven van een dakloze die op zoek is naar een plek om de nacht door te brengen. De voorstelling heeft ook veel komische elementen. “Ironie, zelfspot en grappen passen goed bij de Tilburger.” zegt regisseur Geert.

Bijna uitverkocht

Beppen is op 14 december te zien in Theaters Tilburg. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar op de 2e en 3e rang. Tickets voor deze éénmalige show kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar op de website van Theaters Tilburg.

Lees het complete interview

Het complete interview met regisseur Geert van der Velden over theatervoorstelling Beppen leest u op Tilburg.com