zoek
15-01-2016 >>

Bijzonder wonen in Tilburgse wijken

Personen die vanuit de maatschappelijke opvang weer terug in de wijk gaan wonen hebben het niet altijd even makkelijk. Tijdens een ‘inspiratiebijeenkomst’ vertellen een aantal Tilburgers elkaar hun levensverhalen. Het Brabants Dagblad was ook aanwezig tijdens de bijeenkomst en schreef er een artikel over.  

In het kort

Shirana (35) vertelt hoe zij en haar man, samen met hun twee kleine kinderen, op straat terecht kwamen. Ze waren enorm blij en opgelucht toen ze na een half jaar ‘zwerven’ een woning aangeboden kregen. Shirley (28) vertelt hoe haar leven rigoureus veranderde toen ze via Housing First een woning aangeboden kreeg. Via dit project wordt eerst een woning geboden, daarna wordt er onder begeleiding gewerkt aan de problemen. Shirley was dakloos en al twaalf jaar lang verslaafd aan drugs. Inmiddels is ze een jaar clean en wonen zij en haar zoontje in een leuk flatje.

Woningen voor bijzonder wonen

De Tilburgse woningcorporaties bieden woningen voor bijzonder wonen. Deze zijn bedoeld voor kwetsbare mensen, die niet op eigen kracht woonruimte kunnen vinden. Personen uit de maatschappelijke opvang proberen weer een zelfstandig bestaan op te bouwen in de wijk. Dat het niet altijd even makkelijk is weet Paul (62) uit eigen ervaring. Toen hij vanuit de opvang verhuisde naar de woning die hij via Traverse kreeg, voelde hij zich niet welkom in de wijk. Al snel wist hij  de vooroordelen te niet te doen en leerden hij en de buurtbewoners elkaar écht kennen.

Wilt u het hele artikel lezen? Bekijk het Brabants Dagblad katern ‘Tilburg Plus’ van 15 januari j.l. of klik op de afbeelding hieronder.