zoek
29-03-2016 >>

Werken aan herstel door jezelf te ontwikkelen

Heeft u afgelopen paasweekend de informatiekrant Sociaal Domein Tilburg 2016 ook op de deurmat gevonden? Wellicht heeft u het artikel over LeS-lokaal dan ook al gezien.

Wat is LeS-lokaal?

LeS-lokaal is een soort school waarbij iedereen die wil, kan deelnemen aan gratis lessen; ongeacht achtergrond, opleidingsniveau, cultuur, leeftijd of kwetsbaarheden van personen. Actief deelnemen aan de les of liever alleen luisteren? Ieder vult de deelname in op een manier die bij hem of haar past. De eerste gratis lessen zijn gestart in november 2015 en waren een daverend succes.

Samen met inwoners

Maarten Heisen, Teammanager Intramurale Voorzieningen bij Traverse, geeft in het artikel aan dat een zinvolle daginvulling daadwerkelijk meerwaarde geeft voor het hersteltraject van cliënten. LeS-lokaal is een voorbeeld van een educatieve daginvulling. Traverse en Fameus namen het initiatief tot het opzetten van LeS-lokaal. Inmiddels is de organisatie in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Het mooie van LeS-lokaal is dat alle inwoners van Tilburg welkom zijn om de een gratis lessen te komen volgen. Op dit moment worden er Spaanse lessen, gitaarlessen, Nederlandse lessen en geschiedenislessen geven. Wees welkom: elke dinsdag aan Haydnstraat 260 in Tilburg.

Meer informatie

Lees het complete artikel 'Werken aan herstel door jezelf te ontwikkelen' of bekijk het actuele lesprogramma van LeS-lokaal.