zoek
11-04-2016 >>

Lokaal 38 vol creativiteit!

Op maandag 4 april ging Lokaal 38 er iets anders aan toe dan anders. Zoals altijd kon iedereen weer binnenlopen voor een hoop gezelligheid, muziek en creativiteit. Dit keer heeft studente Lindy een mooie workshop in elkaar gezet. Zelf vertelt ze wat ze heeft gedaan en hoe de workshop is verlopen.

‘’Vanuit mijn opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlening heb ik een examenopdracht gekregen genaamd: "lef en daadkracht". De bedoeling van dit examen is dat ik op kom voor een doelgroep en ik ook mezelf ontwikkel door dit te doen.  

Als examenopdracht heb ik voor dak- en thuislozen een workshop georganiseerd. Met de intentie om mensen een leuke dag te geven met contact en ontwikkeling ben ik hiermee aan de slag gegaan. Ik heb gekozen voor een workshop waarin mensen fleurige sleutelhangers en armbanden konden maken. 

Toen alle materialen compleet waren kon ik op 4 april mijn workshop geven. Ik vond dit heel erg leuk om te doen! Zoals ik al zei wilde ik mijn steentje bijdragen om deze mensen een leuke dag te bezorgen. Niet alleen voor hen, maar ook ik heb er veel voldoening uit gehaald. Wat ik erg speciaal vond is dat mensen zo open zijn en ik direct werd geaccepteerd in de groep. Ik voelde me op deze manier erg welkom en dat is ook precies waar Lokaal 38 voor staat; iedereen is welkom. Er zijn erg veel positieve reacties gekomen en het resultaat is er ook zeker naar. Niet alleen het doel om anderen een goed gevoel te geven is bereikt, maar ook ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en daar wil ik de deelnemers graag voor bedanken. Ik zou iedereen aanraden om zelf een workshop te organiseren. Dit kan door te mailen naar lokaal38@smo-traverse.nl’’

Nog meer creativiteit

Naast de eerste workshop is er onder het genot van lekkere wraps een hoop geschilderd en muziek gemaakt. Op zwart papier zijn bloemen getekend waardoor de kleur extra goed uit de verf kwam. Natuurlijk kon iedereen lekker zijn gang gaan en zijn creativiteit de vrije loop laten gaan.