zoek
09-06-2016 >>

Ut Rooie Bietje bij Festival Mundial

Ut Rooie Bietje en Stichting Goei Eete laten festivalbezoekers van Mundial op een compleet andere manier naar groenten kijken. Samen brengen zij in de Urban Farm Area eerlijk en gezond eten in beeld; lokaal geproduceerd voor een eerlijke prijs. Bezoekers kunnen deelnemen aan interessante spellen zoals de befaamde Aardappelrace, RaRaRaad De Groente en de Compos(T)itie!

Goed en eerlijk eten in de Urban Farm Area
Goed eten, lokaal geproduceerd en voor een eerlijke prijs. Dat is wat Ut Rooie Bietje en Goei Eete laten zien en proeven. Van producent naar consument; transparantie van de bron tot op het bord. Vers, eerlijk, gezond en lekker eten wordt in beeld gebracht, letterlijk en figuurlijk. 

Wonderen wereld der groenten
Gaat u naar Festival Mundial? Kom dan zeker even langs de stand van Ut Rooie Bietje en Goei Eete. Festivalbezoekers kunnen daar op 25 en 26 juni meespelen met grappige spellen waardoor zij met een hele andere blik naar groenten zullen kijken. De befaamde Aardappelrace wordt georganiseerd evenals RaRaRaad de Groente en Compos(T)itie. Klinkt schilderen met groente wat vreemd? Onze huisschilder Bob Moss heeft de leiding en leert je graag de kneepjes van het vak!

Winnen, winnen, winnen!
Deelnemers van het spel Compos(T)itie maken kans op een bijpassende prijs: een tas vol groene goodies (en eeuwige roem natuurlijk)! Like de facebookpagina’s van Ut Rooie Bietje en Goei Eete. Wakker de kunstenaar in u aan en maak zelf een mooie compositie. Maak er een foto van en plaats deze op de facebookpagina van Ut Rooie Bietje. Op 25 en 26 juni worden uit alle inzendingen via Facebook de winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie:

  • Biologische Tuinderij Ut Rooie Bietje
    Ut Rooie Bietje is de Biologische Tuinderij van SMO Traverse. Het hele jaar door worden er groente, fruit en bloemen verbouwd. De tuin biedt gelegenheid aan cliënten van Traverse om ervaring op te doen met werken en leren. De beschermde werkplekken zijn een voorportaal voor regulier werk. Ut Rooie Bietje is SKAL-gecertificeerd, een biologische product is dus ook ècht biologisch.
  • Stichting Goei Eete
    Goei Eete is ontstaan als een burgerinitiatief met het doel de traditionele voedselketen op een andere manier te benaderen, namelijk vanuit de vraag. Hierdoor krijgen boeren een betere prijs en leveren zij aan een trouwe groep consumenten waardoor ook het contact met de markt wordt hersteld. Consumenten geeft het een veilig gevoel te weten wie het eten maakt en op welke wijze. En alles blijft lokaal want waarom zoveel gesleep met voedsel als dat niet hoeft?