zoek
07-07-2016 >>

Dakloos raken..

Zaterdag 2 juli besteedde het RTL4 programma ‘Woontips’ aandacht aan het thema dakloosheid, in samenwerking met SMO Traverse.

Woontips
Woontips is een woonprogramma op RTL4. Het programma belicht de laatste ontwikkelen op gebied van wonen; zowel in als om het huis. Het programma besteedt aandacht aan het interieur en het exterieur maar ook aan de gehele leefomgeving tot aan de financiën. Wij vinden het belangrijk dat zij ook aandacht besteden aan dakloosheid.

Het kan écht iedereen overkomen
Als maatschappelijke organisatie merken we dat er vaak gedacht wordt dat alleen mensen met een verslaving of psychische problemen om hulp vragen. Wij vinden het onze taak om te vertellen dat dit geen realistisch beeld is. Het is immers een feit dat écht iedereen dakloos kan worden.

Wij merken dat er steeds vaker mensen zijn die tijdelijk hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat iemand in de financiële problemen geraakt is door de economische crisis of emotioneel iets heftigs meegemaakt heeft waardoor hij of zij de regie op het eigen leven tijdelijk kwijt is. Mensen beseffen zich vaak niet dat het iedereen kan overkomen door bijvoorbeeld verkeerde keuzes uit het verleden of domweg door pech.

Wist u dat iemand die hulp krijgt van Traverse ook gewoon in een ‘eigen’ woning in de stad kan wonen? Het kan dus zomaar uw buurman of buurvrouw zijn.

 

Onderdak en begeleiding
Diegenen die tijdelijk hulp nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen kunnen terecht bij een maatschappelijke opvang zoals SMO Traverse. We helpen bij het vinden van onderdak en begeleiden hen op gebied van wonen en gezondheid, werk en scholing en met het op orde krijgen van de financiën.

Uitzending gemist?
Heeft u de uitzending van 2 juli gemist? Bekijk de gehele uitzending terug via www.woontips.tv of bekijk enkel het fragment van SMO Traverse.