zoek
26-07-2016 >>

Edsel via social return aan de slag

We zijn trots op Edsel! Hij laat zien wat hij in zijn mars heeft en heeft flinke stappen gemaakt in zijn persoonlijke en maatschappelijke herstel. In het verleden kwam Edsel vast te zitten in Duitsland. Bij zijn terugkeer naar Nederland, na zijn detentieperiode, had hij geen dak boven zijn hoofd; noodgedwongen kwam Edsel terecht bij Traverse. Vanuit dag- en nachtopvang de Loop kreeg hij onderdak bij eerste opvang de Meander. Daarna stroomde hij door naar woonvoorziening de Reit. Onder begeleiding van Traverse kon Edsel hier in een beschermde omgeving werken aan zijn persoonlijke, emotionele en maatschappelijke herstel.

Inmiddels heeft hij een flat toegewezen gekregen in Tilburg Noord. Hier woont hij zelfstandig en krijgt daar waar nodig is ondersteuning vanuit Traverse.

De kans om zichzelf te bewijzen

Edsel, inmiddels 58 jaar, wil zichzelf graag bewijzen en zich nuttig maken. Hij wil zijn oude leven achter zich laten en werken aan een goede toekomst. En dat is precies waar hij zijn energie vandaan haalt; hij wil zich distantiëren van zijn oude paden en het verleden. Feit is wel dat de verkeerde keuzes uit verleden het vinden van een reguliere baan hem in de weg zitten.

In het kader van de participatiewet werkte Edsel bij Trom. Daar werd hij gevraagd of hij betaald werk wilde gaan doen in de schoonmaak. Voor Edsel was dat zijn kans om zichzelf te bewijzen en zijn oude leven achter zich te laten. Die kans pakte hij met beide (werk)handen aan!

Social return

Social return biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans op een baan. Op die manier is Edsel via BAM Woningbouw aan de slag gegaan bij een onderhoudsproject in de stad waarbij bijna 200 woningen een opknapbeurt kregen. Edsel ondersteunt het team bij het afplakken van de vertrekken en verzorgt alle schoonmaakwerkzaamheden zodra de woningen weer opgeleverd worden. Dat Edsel een harde werker is, heeft hij absoluut bewezen als medewerker bij BAM Woningbouw. Edsel mag trots zijn op zichzelf!

Edsel krijgt waardering

De inzet van Edsel is niet onopgemerkt gebleven. Zowel de opzichter van het project als de bewoners van de woningen waarderen het werk dat Edsel doet enorm. Hij werkt hard en heeft er plezier in.

Lees meer over zijn werk tijdens het onderhoudsproject en de waardering die hij krijgt van de opzichter en bewoners via: Edsel aan het werk bij groot onderhoud: ‘Ik kan en wil werken, hier krijg ik die kans’ op de website van WonenBreburg.