zoek
04-10-2016 >>

Traverse Best Presterende Werkgever in maatschappelijke opvangbranche

Traverse is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de branche maatschappelijke opvang. Traverse heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Traverse weet haar enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Gedrevenheid, durf en visie, plus een sterke focus op de cliënt maken van deze organisatie een topper.’

Als werkgever onderscheidt Traverse zich volgens de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut vooral door het gerichte aannamebeleid en de verantwoordelijkheid die het haar medewerkers geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop. ‘Traverse is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen’, aldus de jury. ‘Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche.’

Ook het welzijnsgevoel van de medewerker staat hoog in het vaandel van bestuur en management. ‘De wijze waarop bestuur en management leidinggeeft aan deze prijzenwaardige instelling en haar respectvolle omgang met collega-medewerkers is zeer bijzonder en hartverwarmend’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Er wordt veel in mensen geïnvesteerd. De organisatie speurt onophoudelijk naar de ware passies en talenten van collega’s en geeft hen ook de ruimte om deze ten volle te benutten.’

Energie en dynamiek

Zwaan: ‘Het is duidelijk dat er veel wordt gevraagd van de medewerkers, maar zij mogen dan ook veel verwachten van Traverse als werkgever. Het is een zeer goed uitgebalanceerd verhaal dat je nog maar zelden tegenkomt in Nederland. De energie en de dynamiek die voelbaar is in deze organisatie is een duidelijke weerspiegeling van bestuur en management, die het ziekteverzuim in zeer korte tijd heeft weten terug te brengen van 12 naar 4 procent. Voor zo’n werkgever loop je graag het vuur uit je sloffen.’

De jury ziet in Traverse een vooruitstrevende organisatie. ‘Innovatie is hier het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de cliënt.’

Best presterende werkgever van Nederland

Arnold Vanderlyde, Europees Kampioen  Boksen, daagt de beste werkgevers van Nederland uit om in de boksring te stappen waar hij hen positief kritisch aan de tand zal voelen. Ellen Quanten, voormalig bestuurder Traverse, stapte namens Traverse de boksring in. Daar gaf zij heldere antwoorden op de kritische vragen die Vanderlyde haar stelde. Bekijk het item van Arbeidsmarkt TV van 8 oktober 2016 terug. 

Zodra alle branchewinnaars via het programma de Arbeidsmarkt TV aan het Nederlandse publiek zijn gepresenteerd, moet nog bepaald worden wie de eindwinnaar wordt. Door de nominatiecommissie zullen 10 finalisten worden geselecteerd. Deze 10 finalisten worden door een vakjury beoordeeld en de winnaar wordt tijdens de Awardshow bekend gemaakt. Dit jaar deelt ex-premier Jan Peter Balkenende de prijs van € 10.000 uit tijdens het gala dat later dit jaar plaatsvindt.