zoek
07-02-2017 >>

‘Vergeten’ kinderen laten van zich horen!

Tijdens de Week van Het vergeten kind organiseerden SMO Traverse, Kompaan en de Bocht en Contour de Twern een gezellige kindermiddag. De kinderen lieten, letterlijk en figuurlijk, hun stem horen. Peer de Graaf opende de middag met veel muziek, zang en dans! Hij wist alle kinderen, van diverse leeftijden en verschillende culturele achtergronden, te motiveren om mee te doen en van zich te laten horen.

Niet elk kind beschikt over veel woorden om letterlijk aan te kunnen geven hoe hij zich voelt of hoe hij over iets denkt. Door instrumenten als muziek, knutselactiviteiten en verkleedmogelijkheden te gebruiken werd aangesloten bij de verschillende niveaus van de kinderen. Zo kon op een laagdrempelige manier contact gemaakt worden. Dit gaf kinderen de mogelijkheid om hun wensen, zorgen, krachten en ideeën te uiten. De prachtige knutselwerken geven een duidelijk beeld van hun gevoelens en ideeën. Binnenkort worden deze inzichten gepresenteerd aan professionals zodat de stemmen van de kinderen hen ook bereiken en we aandacht kunnen vragen voor de positie van kinderen in de opvang.

 

 

Stichting Het vergeten kind

De Stichting werkte hard om in de Week van Het vergeten kind de positie van kinderen in de opvang centraal te stellen. Door het hele land zijn activiteiten voor kinderen georganiseerd. Tegelijkertijd stelde de Stichting het ontbreken van structurele financiering voor de begeleiding van kinderen aan de kaak. De Federatie Opvang ondersteunt de Stichting waar nodig in de belangenbehartiging.

Vandaag, dinsdag 7 februari,biedt de Stichting met jongeren een petitie aan de Tweede Kamer aan met een oproep voor verbetering van de hulp aan kinderen. De Stichting maakt bekend hoeveel Nederlanders de petitie hebben ondertekend.