zoek
31-08-2017 >>

Vacature: Flexibele agoog

Wij zoeken per direct een collega die ons wil bijstaan als

Leefcoach / Agoog op woonlocaties M/V

24-36 uur per week (uren in onderling overleg) en oproepcontract (0 uren)

De rol:
Als Leefcoach werk je zelfstandig op een locatie waar onze cliënten verblijven, waarbij jouw aandacht uitgaat naar gastvrijheid, gezondheid, hygiëne en veiligheid. Je zorgt voor een herstelbevorderende leefomgeving, waar zelfbeheer maximaal is gestimuleerd en waar aandacht is voor de handhaving van (gedrag)regels. Jij ondersteunt de cliënten bij de dagelijkse zaken, zoals wekken, maaltijden, groepsactiviteiten en coördineren van huishoudelijke taken en klusactiviteiten. Daarnaast ondersteun je de cliënten in het leerproces bij deze algemene dagelijkse levensverrichtingen. Door het dagelijkse zicht op het functioneren van de cliënten ben jij een belangrijke bron in de gehele begeleiding en het traject van de cliënten.

Jij zorgt voor een goede gang van zaken op de locatie. Daarbij ben je voor de bewoners een vanzelfsprekende vraagbaak en luisterend oor. Je wijst de cliënt op en confronteert hem met mogelijke (gezondheids)risico’s als gevolg van zijn levensstijl of gedrag en motiveert de cliënt daar waar mogelijk huishoudelijke taken te verrichten en zichzelf goed te verzorgen. Met jouw agogische achtergrond en kennis geef je groepsgewijs aandacht en leer je de cliënt alle dagelijkse vaardigheden aan die hij na zijn uitstroom nodig heeft. Je doet geen individuele begeleiding, maar signaleert waar nodig zaken naar de Persoonlijk Coach van de cliënt. Je hebt te maken met een soms onvoorspelbare doelgroep en bent in staat om om te gaan met lastige situaties en zo nodig ondersteuning in te schakelen.

Naast vaste Leefcoaches zijn wij op zoek naar collega’s die flexibel inzetbaar zijn binnen de organisatie. Je wordt op verschillende plekken ingezet op basis van organisatiebehoefte. Je kunt zowel horizontaal (eenzelfde functieniveau) als verticaal (een niveau lager of hoger) worden ingezet. Veelal zul je werkzaam zijn als Leefcoach op de intramurale voorzieningen. Ook werkzaamheden als activiteitenbegeleider of receptionist zijn onder andere mogelijk. Je bent bij voorkeur in minimaal twee specialismen c.q. organisatieonderdelen inzetbaar en kunt afwezige collega’s meteen en volledig vervangen.

Wij vragen:
- MBO of HBO werk- en denkniveau en afgeronde agogische opleiding;
- Je hebt aantoonbare recente werkervaring in een soortgelijke functie;
- Je bent een teamspeler, en kunt goed samenwerken met andere disciplines, zoals Huishoudelijke en Technische Dienst, Dagbesteding en Persoonlijk Coaches;
- Je kunt goed overzien wat er speelt in een groep en daar doeltreffend op reageren;
- Je kunt een boodschap op verschillende wijzen overbrengen, en bent continu gefocust op het realiseren van een leefklimaat waar cliënten zich veilig en gesteund voelen;
- Je bent flexibel inzetbaar en bereid direct te komen werken als er een beroep op je wordt gedaan;
- Je bent leergierig, hebt een sterk inlevingsvermogen, werkt graag zelfstandig, staat stevig in je schoenen en voelt je snel op je gemak op een onbekende locatie.

Wij bieden:
Aanstelling is per direct voor de duur van 7 maanden; verlenging behoort tot de mogelijkheden. Wij zoeken medewerkers voor 24-36 uur per week (uren in onderling overleg, bij voorkeur min-max) en medewerkers op oproepbasis. In beide gevallen behoort verlenging tot de mogelijkheden. Inschaling volgens CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening in schaal 6 (min. 2.107,-- euro en max. 3.016,-- euro bij een voltijd dienstverband), afhankelijk van je werkervaring.

Het sollicitatieproces:
Stuur uiterlijk 17 september 2017 een schriftelijke motivatie en curriculum vitae -onder vermelding van 17-42- naar Hans van Dun (P&O), e-mail vacature@smo-traverse.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Petra Akkermans, via Petra.Akkermans@smo-traverse.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij voldoende reacties sluiten wij vroegtijdig de vacature.