zoek
15-12-2017 >>

25 jarig bestaan de Vest

Al 25 jaar biedt Traverse opvang en begeleiding aan daklozen met een verslaving en/of psychische problemen op woonlocatie de Vest. Om hierbij stil te staan vond gisteren een bijeenkomst plaats in Villa de Vier Jaargetijden, gelegen midden in de wijk, met dank aan sponsoring van de Bonheur Horeca Groep. Naast de ervaringsverhalen van cliënten en de terugblik van onze medewerkers op de verschillen in begeleiding toen en nu, vond er een bijzondere foto expositie plaats. Wijkbewoners en bewoners van de Vest hebben samen deelgenomen aan een fotoproject in de wijk. Hoewel de achtergronden en verhalen van bewoners in de Fabriekstraat en Noordstraat en bewoners van de Vest verschillen, is de wijk voor allemaal ons thuis.

Fotoproject in de wijk

Om dit in beeld te brengen hebben wijkbewoners en bewoners van de Vest met een wegwerpcamera foto’s genomen van mooie of opvallende plekjes in de wijk en van hun eigen thuis. De uitkomst is een bijzondere foto expositie die de overeenkomsten en gezamenlijke interesse op een mooie manier in beeld brengt. Ook wijkbewoner Tim heeft meegedaan aan het fotoproject.  Sinds korte tijd woont hij in de Fabriekstraat. Hij zag dit als een goede manier om betrokken te zijn bij de wijk en de maatschappelijke opvang. Meer dan 50 (oud)cliënten, medewerkers, wijkbewoners en relaties waren aanwezig bij het 25 jarig bestaan van de Vest, waar de selectie van foto’s en de ervaringsverhalen van cliënten met veel enthousiasme werd ontvangen.