zoek
20-06-2018 >>

Fijne plek voor kinderen in de opvang

Met een donatie van ruim € 14.000 van Stichting Kinderpostzegels heeft Traverse de kinderruimtes op de opvanglocatie aan de Gasthuisring een flinke opknapbeurt gegeven. De kinderspeelruimte en de eetruimte voor ouders met kinderen hebben een metamorfose ondergaan en zijn veranderd in een rustige plek, waar kinderen zich even kunnen terugtrekken uit de dagelijkse zorgen van de maatschappelijke opvang.

‘Kinderen horen niet in de opvang. Maar als het niet anders kan, dan willen we hen een zo fijn mogelijke plek bieden
waar zij gewoon kind kunnen zijn’, aldus Harry Crielaars, bestuurder SMO Traverse. In 2017 werden er bijna 200 kinderen door Traverse begeleid. Met de gulle donaties van het Kinderpostzegels en Kiwanis Dames Club Tilburg is de opknapbeurt mogelijk gemaakt. Bewoners, kinderen en medewerkers van Traverse hebben de handen ineen geslagen om de kinderruimte tot een gezellige speelruimte te maken, waarbij gekozen is voor het thema natuur. Met een akoestisch plafond, een nieuwe vloer, kindvriendelijke meubels, een frisse kleur en een eigen huiswerkplek is de kinderruimte nu een rustige plek voor jonge en oudere kinderen. Ook de eetruimte is omgetoverd tot een fijne ruimte met een frisse huiselijke sfeer. Tot slot hebben ook de slaapkamers kindvriendelijke aanpassingen gekregen, zoals een kinderbedlampje, vrolijke posters en passend kinderbeddengoed.

Edith van den Akker, Programmacoördinator Kinderpostzegels is blij met de vernieuwingen aan de kinderruimtes. Tijdens haar bezoek vertelt zij: ‘Deze kinderen zijn hun eigen, vertrouwde omgeving verloren. In veel opvangcentra is voor kinderen weinig ruimte om te spelen of rustig hun huiswerk te maken. Terwijl een eigen, kindvriendelijke ruimte voor hen zo ontzettend belangrijk is om zich veilig te kunnen voelen en zich te ontspannen. Kinderpostzegels helpt daarom opvangorganisaties als Traverse om die ruimtes te realiseren. Wij zijn ontzettend blij dat de kinderen op de locatie Meander nu ook hun eigen veilige plekje hebben.’