zoek
05-06-2018 >>

Vrijwilligerscoördinator gezocht!

SMO Traverse organiseert hulpverlening voor mensen in probleemsituaties waarbij sprake is van dak- of thuisloosheid of de dreiging daarvan. Vrijwilligers zijn binnen Traverse van groot belang en vervullen een wezenlijk onderdeel binnen onze organisatie. Zij geven onze cliënten het gevoel dat ‘de  samenleving’ in de vorm van deze gewone burger  hem of haar niet in de steek heeft gelaten, dat hij of zij er toe doet. Traverse biedt vrijwilligers een fijn werkklimaat waarin het welzijn van de vrijwilligers hoog in het vaandel staat.  Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich bij ons thuis en zich gewaardeerd voelen.

Om onze doelen rond de inzet van vrijwilligers in 2018 te kunnen waarmaken zijn wij op zoek naar een:

Vrijwilligerscoördinator M/V

16-24 uur per week

De Vrijwilligerscoördinator is verantwoordelijk voor:
Het werven, coördineren, faciliteren en begeleiden van vrijwilligers. In samenwerking met diverse afdelingen zorg je voor een aangescherpt beleid met een bijpassend rolprolfiel van de vrijwilliger, waarin het hersteltraject van onze cliënten centraal staat. De Vrijwilligerscoördinator bewaakt het gehele vrijwilligersproces van A tot Z. Hij/zij is in staat om voor elke vrijwilliger zowel collectief als individueel een warme plek te creëren binnen onze organisatie en zet zijn netwerk daarvoor in.

Jouw opdracht:
Traverse wil  een verdieping aanbrengen  in wat vrijwilligers specifiek op individueel begeleidings-niveau  voor onze cliënten kunnen betekenen. Niet alleen willen we vrijwilligers blijven inzetten bij groepsactiviteiten, maar we willen ook onderzoeken of vrijwilligers individuele ondersteuning kunnen bieden aan cliënten van Traverse, uiteraard ter aanvulling op de begeleiding die onze medewerkers bieden aan cliënten.
Jij maakt onze ambitie waar doordat je: 

 • De groei en verdieping van de inzet van vrijwilligers professioneel aanpakt, begeleidt en uit bouwt. Je doet dit altijd in nauw overleg met de Cliëntenraad;
 • Een nieuw rolprofiel maakt voor vrijwilligers, waarbij je rekening houdt met het feit dat zij op individueel en collectief niveau kunnen ondersteunen;
 • Een plan maakt hoe vrijwilligers op elk niveau het beste kunnen worden opgeleid, begeleid en gefaciliteerd  en dit plan tot uitvoering brengt;
 • Een plan opstelt en uitvoert om meer vrijwilligers te werven, in te zetten en vast te houden; 
 • De uitvoering van vrijwilligersbeleid in lijn brengt met de visie van Traverse .Aan het eind van 2018 stel je een evaluatie op, welke je afsluit met aanbevelingen aan het Besturingsteam. Onderdeel daarvan moet, bij een positief  bevonden resultaat, een realistische begroting zijn voor in ieder geval 2019.

Functie-eisen:        

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Coachend en waarderend leiding geven;  met gevoel voor verhoudingen en het omzetten van praktische, coördinerende acties;
 • Constructief en communiceren: heldere mondelinge en schriftelijke communicatie en in staat tot het adequaat geven en ontvangen van feedback;
 • Representatief en goede netwerk vaardigheden: het kunnen opbouwen en in stand houden van een netwerk en met creativiteit werven van de benodigde middelen en personen;
 • Ervaring met het organiseren en coördineren van activiteiten;
 • Zelfstandigheid, het vermogen tot motiveren, integriteit, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Onze organisatie:
Traverse is een Stichting voor Maatschappelijke Opvang in Midden-Brabant. Onze visie op zorg is dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, zijn kwaliteit van leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen. De werkwijze van Traverse is gericht op herstel van de cliënt en hem te ondersteunen bij het benutten van zijn mogelijkheden. We helpen kwetsbare mensen hun weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk te functioneren.

Wij bieden:
Aanstelling is voor de duur van 12 maanden en voor 16 tot 24 uur per week. Inschaling volgens CAO Sociaal Werk in schaal 8 (min. € 2.544,- en max. € 3.624,- bij een voltijd dienstverband), afhankelijk van je werkervaring.

Het sollicitatieproces: 
Stuur uiterlijk op zondag 17 juni 2018 een schriftelijke motivatie en curriculum vitae - onder vermelding van nummer 18-26 - naar Hans van Dun (P&O). Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jacqueline de Bruijn. De gesprekken vinden plaats op donderdag 21 juni aanstaande.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.