zoek
04-07-2018 >>

Vacature Business Analist

 Wij zijn per direct op zoek naar een collega die ons wil bijstaan als 

Business Analist M/V

32-36 uur per week

De rol:

In de rol van business analist leg je verbanden tussen de data uit het cliëntregistratiesysteem en het personeelsinformatiesysteem. Je onderhoudt contacten met diverse rollen in de organisatie om ‘kleur’ te geven aan deze data. Op die manier maak je in je werkzaamheden de koppeling tussen de in te zetten formatie in relatie tot de zorgproductie en bijbehorende kaders vanuit de financieringen. Je acteert dus op het snijvlak tussen P&O, Planning & Control en primair proces. Op basis van deze verbanden reken je verschillende scenario’s door in Excel en adviseer je over de te maken keuzes.

Als business analist ben je actief bezig met het ontwikkelen, analyseren en interpreteren van (management)informatie, opstellen en beoordelen van rapportages en begroting,  productiviteitsberekeningen en business cases.

Je bent gesprekspartner voor zowel het management als voor teams, adviseert over financiële sturingsvraagstukken en signaleert en rapporteert over de risico’s. Je bent een vraagbaak voor de complexe, vakinhoudelijke vraagstukken en begeleidt waar nodig collega’s bij de uitvoering van hun werk. Daarbij neem je gevraagd en ongevraagd initiatief, anticipeer je en denk je actief mee.

Door je sterke analytische blik en deskundigheid weet je problemen in de bedrijfsvoering en dienstverlening niet alleen op te lossen, maar vooral ook te voorkomen. Je optimaliseert binnen jouw specialisme de bestaande  instrumenten, processen en systemen en doet, op basis van onderzoek en analyse, voorstellen voor nieuwe. Je voert waar nodig de daaruit voorvloeiende werkzaamheden zelf uit.

Wij vragen:

  • Relevante afgeronde opleiding op universitair / HBO+ niveau, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie/kunde;
  • Excellente beheersing van Excel is een must;
  • Goed gevoel voor cijfers;
  • Analytisch, planmatig, innovatief en organisatiesensitief;
  • Zelfstandig kunnen werken, met veel verantwoordelijkheidsgevoel en eigen initiatief;
  • In staat om op diverse niveaus in de organisatie met mensen te kunnen samenwerken.

Onze organisatie:

Traverse is een Stichting voor Maatschappelijke Opvang in Midden-Brabant. Onze visie op zorg is dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, zijn kwaliteit van leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen. De werkwijze van Traverse is gericht op herstel van de cliënt en hem te ondersteunen bij het benutten van zijn mogelijkheden. We helpen kwetsbare mensen hun weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk te functioneren.

Wij bieden:

De functie is ontstaan door promotie van één van onze medewerkers. Aanstelling is zo spoedig mogelijk, voor de duur van  1 jaar.

Het betreft een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Inschaling volgens CAO Sociaal Werk in schaal 8 (min. 2.544 euro en max. 3.624 euro bij een voltijd dienstverband), afhankelijk van je werkervaring. Als onderdeel van de CAO ontvang je tevens circa 20% individueel keuzebudget en loopbaanbudget. Voor deze functie hanteren we het interne profiel van‘Bedrijfsspecialist’.

Het sollicitatieproces:

Stuur uiterlijk 16 juli a.s. een motivatie en curriculum vitae -onder vermelding van 18-37 naar Hans van Dun (P&O), e-mail vacature@smo-traverse.nl. Het eerste selectiegesprek vindt plaats op donderdag 19 juli a.s.