zoek
06-08-2018 >>

Agoog / Leefcoach gezocht

SMO Traverse organiseert hulpverlening voor mensen in probleemsituaties waarbij sprake is van dak- of thuisloosheid of de dreiging daarvan. Wil jij een bijdrage leveren aan onze organisatie? Dan is SMO Traverse op zoek naar jou.

Vanwege uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar meerdere collega’s die ons bij willen staan als:

Agoog / Leefcoach M/V

Uren kunnen variëren tussen 24 uur en 36 uur

De rol:

Als Leefcoach werk je zelfstandig op een locatie waar onze cliënten verblijven, waarbij jouw aandacht uitgaat naar gastvrijheid, gezondheid, hygiëne en veiligheid. Je zorgt voor een herstelbevorderende leefomgeving, waar zelfbeheer maximaal is gestimuleerd en waar aandacht is voor de handhaving van (gedrag)regels. Jij ondersteunt de cliënten bij de dagelijkse zaken, zoals wekken, maaltijden, groepsactiviteiten en coördineren van huishoudelijke taken en klusactiviteiten. Daarnaast ondersteun je de cliënten in het leerproces bij deze algemene dagelijkse levensverrichtingen. Door het dagelijkse zicht op het functioneren van de cliënten ben jij een belangrijke bron in de gehele begeleiding en het traject van de cliënten.

 

Jij zorgt voor een goede gang van zaken op de locatie. Daarbij ben je voor de bewoners een vanzelfsprekende vraagbaak en luisterend oor. Je wijst de cliënt op en confronteert hem met mogelijke (gezondheids)risico’s als gevolg van zijn levensstijl of gedrag en motiveert de cliënt daar waar mogelijk huishoudelijke taken te verrichten en zichzelf goed te verzorgen. Met jouw agogische achtergrond en kennis geef je groepsgewijs aandacht en leer je de cliënt alle dagelijkse vaardigheden aan die hij na zijn uitstroom nodig heeft. Je doet geen individuele begeleiding, maar signaleert waar nodig zaken naar de Persoonlijk Coach van de cliënt. Je hebt te maken met een soms onvoorspelbare doelgroep en je kunt omgaan met lastige situaties. Wanneer nodig schakel je de ondersteuning in van collega’s van andere expertises.

 

Wij vragen:

  • MBO of HBO werk- en denkniveau en een afgeronde agogische opleiding;
  • Je hebt bij voorkeur recente werkervaring in het werken in een maatschappelijke opvang en binnen verschillende specialismen;
  • Kennis van/of ervaring in de verslavingszorg is een pre;
  • Je bent leergierig, hebt een sterk inlevingsvermogen en voelt je snel op je gemak in een onbekend team.
  • Je wordt enthousiast van het werken in een zelfsturend team en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Onze organisatie:

Traverse is een Stichting voor Maatschappelijke Opvang in Midden-Brabant. Onze visie op zorg is dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, zijn kwaliteit van leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen. De werkwijze van Traverse is gericht op herstel van de cliënt en hem te ondersteunen bij het benutten van zijn mogelijkheden. We helpen kwetsbare mensen hun  weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk  te functioneren.

 

Wij bieden:

Aanstelling is per direct voor de duur van 12 maanden, uren kunnen variëren tussen 24 en 36 uur. Verlenging behoort ook tot de mogelijkheden. Inschaling volgens CAO Sociaal Werk in schaal 6 (min. € 2.149,00 en max. € 3.076,00 bij een voltijd dienstverband), afhankelijk van je werkervaring.

 

Het sollicitatieproces:
Stuur uiterlijk 20 augustus a.s. een schriftelijke motivatie en curriculum vitae, o.v.v. vacaturenummer 18-39 naar Hans van Dun (P&O), e-mail vacature@smo-traverse.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ad Lauwers: Ad.Lauwers@smo-traverse.nl. De gesprekken zijn ingepland op maandagochtend 27 augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij voldoende reacties sluiten wij vroegtijdig de vacature.