zoek
09-10-2018 >>

Theatervoorstelling Thuislozen

"Ik ben zo goed als dakloos, heb geen rooie rot cent, maar ik voel me beter dan dat ik ooit gedaan heb." zegt Daniël Fennema die op dit moment bij Traverse verblijft en begeleid wordt.

Vanuit het veld het theater in

De wereld van de straat; theatervoorstelling Thuislozen toont het leven hoe het werkelijk is. Het begint met een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden; verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. Hoewel het verlangen naar een beter leven, naar menselijk contact of naar herstel van wezenlijke familiebanden bij de meeste personages een belangrijke rol speelt, lukt het ze maar niet om dat te bewerkstelligen. In al hun (on)vermogen zoeken zij steun bij elkaar.

Professionele theatermakers spelen een hele reeks bijzondere mensen die op straat verblijven; een wereld die we allemaal herkennen, maar te vaak niet willen zien. De voorstelling wordt in 15 steden gespeeld. Bij dit professionele theatergezelschap sluiten in elke stad ook mensen uit het veld aan. Hulpverleners, vrijwilligers en stadsgenoten krijgen een rol in het stuk en spelen zichzelf. Zo ook Daniël.

 

Daniël

Daniël is geen acteur maar hij is wel zo stoer om het podium op te gaan in Arnhem, Rotterdam, Eindhoven en Den Bosch. “Deze voorstelling gaat immers over mij. Ik ben 38 jaar, zo goed als dakloos, heb geen rooie rot cent maar ik voel me beter dan dat ik ooit gedaan heb.” Hij speelt zichzelf en deelt zijn levenservaringen met het publiek.

Als kind heeft Daniël heel wat mee gemaakt. Dit resulteerde in het gevoel dat hij niet de moeite waard was en geen zelfvertrouwen had. Hij vluchtte in drugs en kwam wegens een huurachterstand op straat te staan. Ervaringsdeskundigen bij Traverse opende Daniël zijn ogen. “Er is ook een leven na een verslaving.” Inmiddels is hij clean en nu helpt hij andere mensen met een verslaving via zijn vrijwilligerswerk. Samen met de acteurs neemt Daniël het publiek mee in de wereld van de thuislozen; de ‘gewone’ mens waarvan het verhaal een ongewenste wending kreeg.

Interactief sociologisch theaterstuk

De voorstelling beleef je vanuit de zaal én vanaf het podium. Een zeer intense theaterervaring: tussen de acteurs én gastspelers zoals Daniël op de speelvloer maak je de verhalen van heel dichtbij mee. De makers dagen je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Welke rol speel jij?

Mis het niet!

Ben jij benieuwd naar Daniël zijn rol op het podium en wil je deze bijzondere voorstelling gewoon ook écht niet missen? Bekijk de flyer en vergeet niet om tickets te bestellen.