zoek
26-11-2018 >>

BRABANT WERKtZEKER! pakt kansen op de arbeidsmarkt

Met de samenwerkingsovereenkomst BRABANT WERKtZEKER! hebben 8 organisaties, waaronder SMO Traverse, met elkaar afgesproken om werk en opdrachten onderling met elkaar te delen. Daarnaast stellen zij hun medewerkers via BRABANT WERKtZEKER! in de gelegenheid om bij een andere werkgever ervaring op te doen. 

Tijdens de ontbijtsessie blikte Harry Crielaars (bestuurder SMO Traverse en voorzitter van de stuurgroep) terug op het ontstaan van BRABANT WERKtZEKER!. “We hoefden het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden, omdat in Gelderland al een vergelijkbaar project bestond. Toch hebben we een jaar lang hard gewerkt om BRABANT WERKtZEKER! van de grond te krijgen. Vandaag gaan we officieel van start. Het gaat in dit samenwerkingsverband om vertrouwen. En dat heb ik de afgelopen periode volop ervaren. We gaan samen het beste neerzetten om onze werknemers binnenboord te houden. Dat gebeurt met de steun van alle Ondernemingsraden”, aldus Harry Crielaars.

Duurzame inzetbaarheid, behoud en ontwikkeling

De samenwerking is gebaseerd op goed werkgeverschap, goed werknemerschap en vertrouwen tussen SMO Traverse, Novadic Kentron, SMO Breda, Combinatie Jeugdzorg, Neos, Oosterpoort, RIBW Brabant en GGZ Breburg.De werkgever kan door deelname aan het samenwerkingsverband zijn medewerkers meer werkzekerheid en loopbaan ontwikkelmogelijkheden bieden. Dit komt de duurzame inzetbaarheid en behoud van medewerkers voor de sector ten goede. ‘Op die manier kan de werknemer zijn talent en kwaliteiten ook ergens anders inzetten en werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling,’ aldus Harry Crielaars. Doordat de deelnemende organisaties ook gaan samenwerken op scholing van hun medewerkers, wordt bovendien gewerkt aan kwaliteitsverbetering van Zorg en Welzijn. 

Samen optrekken in werving en selectie

Werknemers en werkgevers uit Zorg, Welzijn en Jeugdzorg hebben met de samenwerkingsovereenkomst de handen ineengeslagen voor balans tussen vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt. Door gezamenlijke activiteiten op het gebied van werving en selectie te organiseren kunnen de werkgevers potentiele nieuwe medewerkers meer instroom mogelijkheden bieden.

BRABANT WERKtZEKER! werkt samen met Transvorm (Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Brabant) en wordt ondersteund door FCB (Branchevereniging voor Jeugdzorg, Welzijn en Kinderopvang).

Meer weten? Kijk op brabantwerkzeker.nl