zoek
11-03-2019 >>

Bewoners verhuizen naar nieuw gebouw

Vandaag en morgen verhuizen meer dan 40 bewoners naar het tweede nieuwe gebouw van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat. Met de sleutel van zijn nieuwe kamer in de hand, test een bewoner hoe het werkt. De verhuisdozen en meubels staan nog onuitgepakt in zijn kamer.  ‘Het is zo veel beter dan het was’, zegt hij met een brede lach op zijn gezicht.

Het nieuwe gebouw, Gebouw Drie genaamd, biedt meer rust, privacy en individuele ruimte aan cliënten die hier zullen verblijven. Dit gebouw geeft meer mogelijkheden naar eigen verantwoordelijkheid en een zo zelfstandig- en zelfredzaam mogelijk leven. Het nieuwe gebouw bestaat uit vier verdiepingen. Op de begane grond is onder meer voorzien in kantoorruimte voor medewerkers. Op de eerste verdieping zijn de kamers voor cliënten die meer lichamelijke zorg nodig hebben. Twee kamers delen een grotere badkamer zodat hulp bij lichamelijke verzorging mogelijk is. Op de tweede en derde verdieping zijn kamers voor beschermd wonen. Zij beschikken allen over een eigen badkamer. Het gebouw heeft ook twee ontmoetingsruimtes. Daar is plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en individueel of samen te koken. In deze nieuwe ontmoetingsruimte vertellen cliënten op zaterdag 16 maart hun verhaal en ervaringen. Ook verzorgen zij die dag rondleidingen door het nieuwe gebouw.

Nieuwbouw project gaat verder

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat. Herontwikkeling is hier noodzakelijk omdat de technische en functionele staat van de bestaande gebouwen sterk verouderd is. Deze locatie bestaat uit vier gebouwen. Aannemer Hendriks Coppelmans heeft in december 2017 het eerste nieuwe gebouw aan de Reitse Hoevenstraat al opgeleverd. Nu het tweede gebouw is opgeleverd, zal ook het laatste oude woongebouw gesloopt worden en start een nieuwe fase van het nieuwbouw project. De werkzaamheden op deze locatie duren naar verwachting tot 2020. Hierna zal het terrein ook meer open en toegankelijk zijn voor wijkbewoners. Nu al kunnen zij terecht in Eetcafé de Bron voor een kop koffie of betaalbare lunch, maar later worden er meer faciliteiten voor wijkbewoners op het terrein gevestigd.