zoek

Begeleiding zorg

Voor cliënten die lichamelijke en psychosociale zorg nodig hebben. Hiervoor heeft de cliënt een WLZ-indicatie of Beschermd Wonen indicatie nodig.

Expertise gezondheid
Afhankelijk  van de mate van zelfstandigheid en problematiek kan de cliënt bij verschillende voorzieningen terecht. We hebben wooneenheden op het eigen terrein waar de cliënt een eigen woon- slaapkamer heeft en gelegenheid om zelfstandig te koken. Voor cliënten die extra zorg nodig hebben is er een verzorgingsafdeling. Cliënten met een dubbele diagnose kunnen op een aparte locatie terecht waar we nauw samenwerken met GGz en verslavingszorg.

De Vest
Een voorziening voor psychiatrische patiënten van 18 jaar en ouder die kampen met een chronische verslaving.
De cliënt heeft een eigen zit- en slaapkamer en kan ’s avonds tot 22:00 uur terecht in de gemeenschappelijke huiskamer. De maaltijden worden gezamenlijk gebruikt.
De medewerkers van het pension krijgen ondersteuning van een psychiatrisch verpleegkundige van GGz Breburg Groep. In samenwerking met Novadic-Kentron (verslavingszorg) wordt dagelijks methadon verstrekt.
Aantal plaatsen: 24

De Vlier
Voor volwassen mannen en vrouwen die kampen met psychosociale problemen. Ook cliënten die kampen met psychosociale problemen en vanwege fysieke problemen extra zorg nodig hebben, kunnen hier terecht. De cliënt heeft een eigen kamer. De maaltijden worden gebruikt in de gemeenschappelijke huiskamer. Er is een keuken waar koffie en thee kan worden gezet of kleine gerechten kunnen worden bereid.
Aantal plaatsen: 39

De Spreng
Voor cliënten die een zekere mate van zelfstandigheid hebben maar toch zijn aangewezen op onze centrale voorzieningen als: ontmoetingsruimte, wasserij, maaltijdvoorziening en medicijnverstrekking. De cliënt heeft een eigen woon- slaapkamer met een keukenblok. Er is de keuze om zelfstandig te koken of gebruik te maken van de maaltijdvoorziening.
Aantal plaatsen: 8

Eigen bijdrage en servicekosten

Cliënten die gebruik maken van de voorzieningen van Traverse betalen hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de plaats waar de cliënt verblijft, het inkomen van de cliënt en van welke financieringsvorm er sprake is.

Ook brengt Traverse servicekosten in rekening. Servicekosten worden betaald voor het gebruik van de wasvoorziening en voor een collectieve inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie hierover kunt u opvragen door een mail te sturen naar info@smo-traverse.nl.

Verhuizen of overlijden 

Een verhuizing vindt altijd plaats in onderlinge afstemming tussen de cliënt en de woonbegeleider. Er worden gezamenlijk afspraken gemaakt over de verhuistermijn. 
Bij overlijden zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor de ontruiming van de kamer of woonruimte. Na overlijden hebben nabestaanden 7 werkdagen de tijd om alle persoonlijke spullen uit de kamer of woonruimte te halen.