zoek

Handle with Care

Een aai over de bol, een luisterend oor, een extra knuffel de volgende dag op school. Dit zijn kleine gebaren waarmee een kind dat in stressvolle omstandigheden opgroeit erg is geholpen. Maar dan moet school wel weten om welke kinderen het gaat. Om kinderen in de opvang passende steun op school te geven, heeft Traverse samen met basisscholen in Tilburg de handen ineen geslagen met het pilotproject 'Handle with Care'. 

Handle with Care: steun voor kinderen

Het doel van Handle with Care is dat kinderen bij Traverse zich zowel in de opvang als op school veilig en gesteund voelen. Hun stressgevoelens kunnen daardoor verminderen en het kan hun natuurlijke veerkracht vergroten. Daarvoor is het in de eerste plaats nodig dat op school bekend is dat kinderen in de opvang verblijven. Ten tweede is het van belang dat de docenten van de betreffende scholen zich bewust zijn van de achtergrond van deze kinderen. En dat zij weten hoe zij daar rekening mee kunnen houden in hun bejegening en hoe zij hen steun en veiligheid kunnen bieden.

Meer dan 200 kinderen ontvangen jaarlijks opvang en begeleiding bij Traverse. Het aantal kinderen dat in stressvolle omstandigheden opgroeit stijgt al vijf jaar op een rij. Met extra aandacht, een luisterend oor en de juiste steun kunnen stressgevoelens verminderen.  ‘Handle with Care’ is mede tot stand gekomen door Augeo Foundation en Stichting Kinderpostzegels en wordt toegejuicht door de gemeente Tilburg.

Interesse?

Ben je als docent of IB-er geïnteresseerd in dit project voor jouw school? Neem dan contact op met Edith Geurts, Inhoudsdeskundige - Augeo Foundation op 06-12536927 of via mail aan edith@augeo.nl