zoek

Opvang & begeleiding bij Traverse

De begeleiding van Traverse is erop gericht om een positieve wending te geven aan jouw verhaal. Maar wat houdt die begeleiding dan precies in? Wat voor soort opvang is er? Waar kun je op rekenen? Het antwoord op deze vragen is niet voor iedereen hetzelfde. Traverse biedt namelijk maatwerk; we stemmen onze begeleiding altijd af op jouw wensen en behoeften.

Altijd een luisterend oor

Als je contact opneemt met Traverse gaan we graag eerst met je in gesprek om te luisteren naar jouw verhaal. Tijdens dat gesprek geven we je ook informatie over Traverse en over de opvang en begeleiding die we bieden. Krijg je al ondersteuning bij andere hulporganisaties? Dan is dat voor ons geen probleem. We bundelen graag onze krachten om jou de juiste hulp te kunnen bieden.

Maatwerk begeleiding

Heb je besloten om je aan te melden voor een traject bij Traverse? Dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. Aan het begin van je traject krijg je een Trajectregisseur en een Persoonlijk Coach toegewezen. Zij zijn jouw eerste aanspreekpunten. De Persoonlijk Coach begeleidt je vooral op persoonlijk en inhoudelijk vlak. De Trajectregisseur is degene die ervoor zorgt dat zakelijk alles goed verloopt. In overleg met jou stellen zij een trajectplan op. In dit plan zijn niet alleen jouw doelen beschreven, maar ook de begeleiding die we je bieden om deze doelen te kunnen behalen.

Alle kennis onder een dak

Het kan zijn dat je Trajectregisseur en Persoonlijk Coach extra ondersteuning inschakelen. We zien namelijk vaak dat mensen die dak- of thuisloos zijn geraakt, kampen met hulpvragen op meerdere levensgebieden. In de meeste gevallen hebben zij, naast een huisvestingsvraag, ook vragen op het gebied van financiën, gezondheid, werk en sociale contacten. Traverse heeft al deze expertises in huis.

Eerste opvang

Samen met jou proberen we natuurlijk te voorkomen dat je dakloos raakt, als je dit nog niet bent. Heb je echt geen mogelijkheden meer om elders te overnachten? Dan biedt Traverse veel vormen van opvang: allemaal verschillend in de mate van zorg en begeleiding en in de hulpvragen van de cliënten. Als er een plek vrij is gekomen die bij jou past, kan jouw traject echt beginnen. En gaan we stapsgewijs werken aan je herstel.

Helaas kunnen we niet iedereen meteen een plek aanbieden binnen Traverse. In de meeste gevallen moet je een tijdje overbruggen. Bijvoorbeeld door tijdelijk bij vrienden of familie te gaan logeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je bij Traverse terecht voor nachtopvang: een veilige plek om ’s nachts te slapen. In de winter bieden we bij winterse kou onderdak en beschutting aan iedereen.

Verder na Traverse

Elk half jaar houden we een evaluatie en kijken we of in de richting van jouw doelen werken. Aan het einde van het traject doen we dat uiteraard weer. Misschien ben je zover dat je weer zelfstandig kunt wonen. Misschien heb je nog begeleiding nodig of vind je ondersteuning bij een andere zorgorganisatie… Hoe dan ook, je begint weer aan een nieuw hoofdstuk van je leven.