zoek

Wat wij bieden

SMO Traverse is er voor diegenen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden en problemen hebben op verschillende leefgebieden. Zij kunnen voor opvang en begeleiding terecht bij SMO Traverse. Wij bieden onze cliënten een geschikte plaats om (tijdelijk) te wonen. Daarnaast werken we intensief aan herstel waarbij we uitgaan van de eigen krachten en mogelijkheden van elke cliënt. Zo kan hij weer grip krijgen op zijn eigen leven en kan hij zijn weg weer vinden in de maatschappij.

Na aanmelding volgt een intakegesprek, we bekijken dan of Traverse de juiste hulp kan bieden. Gedurende de eerste periode bieden we iemand tijdelijk onderdag op één van onze locaties óf wordt hij opgevangen door familie of vrienden. Tijdens deze periode wordt het begeleidingsplan opgesteld. Omdat ieder zijn eigen achtergrond, hulpvraag en mogelijkheden heeft biedt Traverse verschillende woonvormen:

Daarnaast zijn er meestal problemen op meerdere leefgebieden. Om die reden biedt Traverse, naast wonen, nog 3 expertises aan namelijk dagbesteding, gezondheid, financiën en ervaringsdeskundigheid.
In de afbeelding hieronder is kort en schematisch weergegeven welke stappen een cliënten bij Traverse kan doorlopen.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Wij hebben een gedragscode voor cliënten en medewerkers.