Verblijven bij Traverse
We bieden verschillende soorten opvang en begeleiding. Vaak verblijf je tijdelijk bij ons. Dan werken we samen aan je herstel. Ons doel is dat je weer gewoon in de wijk kunt wonen. Zo zelfstandig mogelijk. Maar soms past een andere manier van wonen beter bij je. Ook dan kunnen we je helpen.
Onze hulp begint met een gesprek
Als je contact opneemt met Traverse krijg je eerst een aanmeldingsgesprek. Wij willen graag jouw verhaal horen. Je hoort dan ook welke opvang en begeleiding we bieden. We beoordelen of Traverse de beste plek voor jou is. Soms kan een andere organisatie beter helpen. Dan zeggen wij dat eerlijk tegen je. Krijg je al hulp van een andere hulporganisatie? Dat vinden wij geen probleem. Wij gaan dan samenwerken om jou de beste hulp te geven. Als Traverse de beste plek is dan volgt er een intake gesprek. Na het intake gesprek kom je op de wachtlijst voor hulp en ondersteuning, je krijgt een trajectregisseur toegewezen wanneer deze beschikbaar is. Als je in de tussentijd een andere oplossing of plek vindt horen wij het graag.
Nachtopvang
Ben je dakloos? Dan helpen wij je met een plek binnen Traverse. Helaas lukt het niet altijd om je meteen die plek te geven, er is een wachtlijst. In afwachting van een plek moet je dus een tijd overbruggen. Bijvoorbeeld door tijdelijk bij vrienden of familie te logeren. Lukt dat niet, dan kun je mogelijk bij Traverse in de nachtopvang slapen. Daar heb je een veilige plek maar je hebt geen garantie op een bed. Vol is vol. Aanmelding voor de nachtopvang gaat via intake. Als je aangemeld bent voor de nachtopvang, meld je je op de Gasthuisring 37 om te kijken of er een plek is. Voor gezinnen bekijken we per situatie wat de juiste opvangplek is.
Jouw hulptraject
Als je een trajectregisseur toegewezen krijgt start jouw hulptraject. In dat traject gaan we stap voor stap werken aan je herstel. Het doel is dat je weer gewoon in de wijk gaat wonen. Zo zelfstandig mogelijk. Soms lukt dat niet en past een andere woonvorm beter bij je. Dan helpen we je met het vinden van een geschikte andere plek. Ook dat kan binnen Traverse, maar we kunnen je ook doorverwijzen.
Voorwaarden
Om bij Traverse te kunnen verblijven hebben wij een paar voorwaarden:
- Je accepteert begeleiding.
- Je bent bereid om je in te zetten voor je eigen hersteltraject.
- Als het nodig is accepteer je ook hulp bij het beheer van je financiën.
- Je vindt het goed dat wij gegevens van je delen met andere organisaties (je weet ook welke gegevens dat zijn).
- Je houdt je aan onze basisafspraken.
Als je niet akkoord bent met deze voorwaarden kunnen wij je geen plek bieden. Wanneer je je tijdens je verblijf bij Traverse niet aan de voorwaarden houdt of onze basisregels overtreedt kunnen wij besluiten om jouw traject stop te zetten. Dan vervalt ook je plek/kamer op onze locaties.
Wie helpen jou?
Blijf je bij Traverse dan krijg hulp van een Trajectregisseur en een Persoonlijk Coach. Zij zijn vanaf het begin van het traject jouw eerste aanspreekpunten. De Persoonlijk Coach begeleidt jou met jouw persoonlijke dingen. De Trajectregisseur zorgt dat zakelijk alles goed verloopt. Samen met jou stellen zij een trajectplan op. In dit plan staat wat jouw doelen zijn. En er staat in hoe wij je helpen om jouw doelen te bereiken.
Extra hulp
Als je meer nodig hebt dan een dak boven je hoofd, meld je je bij Traverse. Bijvoorbeeld hulp bij vragen over geld, je gezondheid, werk en sociale contacten. Als een traject hebt bij Traverse schakelen Jouw Trajectregisseur en Persoonlijk Coach extra ondersteuning in binnen Traverse. We bieden ook hulp en begeleiding op het gebied van financiën, gezondheid en dagbesteding.
Nieuwe kansen
Elk half jaar kijken we hoe het gaat. Dan bespreken we of we samen goed aan jouw doelen werken. Aan het einde van het traject doen we dat ook. Misschien ben je dan zover dat je weer zelfstandig kunt wonen. Of misschien heb je nog begeleiding nodig van ons of van een andere zorgorganisatie. Wat de uitkomst ook is, steeds krijg je weer nieuwe kansen.