zoek

Nieuwbouw

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring. De bestaande gebouwen zijn erg verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Modernisering is noodzakelijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden aan dak- en thuislozen.

De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen. In maart 2018 is Gebouw Eén opgeleverd en zijn de cliënten ingetrokken. Aannemer Hendriks Coppelmans is druk bezig met de verdere sloop, nieuwbouw en renovatie van de andere drie woongebouwen. Het tweede gebouw wordt in maart 2019 verwacht klaar te zijn. De werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat gaan naar verwachting tot begin 2020 duren. Als de werkzaamheden afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring.

Zelfstandig wonen en leven

Inmiddels is Gebouw Eén helemaal klaar en hebben cliënten hun nieuwe woonplek en medewerkers hun nieuwe werkplek ingenomen. Dit gebouw ligt aan de straatkant van de Reitse Hoevenstraat. Het nieuwe woongebouw is ruimer en moderner dan het oude woongebouw. De eerste ervaringen van de cliënten zijn positief. Cliënten hebben een eigen kamer met individuele douche en toilet, dat zorgt voor meer privacy en rust. Het biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandig- en zelfredzaamheid van cliënten. Een voorbeeld is de mogelijkheid voor cliënten om in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd te leren bereiden. In Gebouw Eén vinden cliënten een tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en leven.

Traverse in de wijk

Traverse wil dat het terrein aan de Reitse Hoevestraat een wijkfunctie krijgt. Buurtbewoners zijn nu al van harte welkom bij Eetcafé ‘De Bron. Ook tijdens de werkzaamheden blijft de Bron geopend. Maar er komen meer voorzieningen waar de buurt gebruik van kan gaan maken. Het wordt een open en toegankelijk terrein waar iedereen welkom is!

Gasthuisring

Na de nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat wordt de bestaande locatie aan de Gasthuisring verbouwd. Op deze locatie wonen mensen die dakloos zijn geraakt en niet meer bij familie of vrienden kunnen verblijven. Zodra de eerste opvang naar de Reitse Hoevenstraat verhuist, ontstaat er hier ruimte voor extra kantoren.
De dag- en nachtopvang en de gebruikersruimte blijven aan de Gasthuisring.