zoek

Rondleiding

Regelmatig komen er bij Traverse verzoeken binnen voor rondleidingen. Traverse wil graag aan geïnteresseerden laten zien hoe we werken en hoe onze cliënten wonen. Om te voorkomen dat bewoners elke dag een groep mensen over de vloer krijgen, worden jaarlijks enkele rondleidingen door Traverse georganiseerd. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven middels onderstaand inschrijfformulier.

Opvanglocaties Traverse

Traverse ondersteunt cliënten om weer zo zelfstandig als mogelijk te kunnen wonen en mee te kunnen doen in de maatschappij. Een veilig plaats om te wonen en begeleiding op gebieden als wonen, gezondheid, financiën en daginvulling zijn dan erg belangrijk. Na de algemene presentatie leidt één van onze medewerkers, ervaringsdeskundigen of (oud-)cliënten u rond. De rondleiding vindt plaats op één van de opvanglocaties van Traverse. Dat kan de dag- en nachtopvang zijn voor mensen die in een crisissituatie verkeren en daardoor dak- of thuisloos zijn geraakt. De rondleiding kan ook plaatsvinden op een andere woonvoorziening, waar cliënten extra zorg en begeleiding ontvangen. U wordt rondgeleid in het gebouw en u ziet hoe cliënten ondersteund worden bij de opvang. 

Programma

Er zijn verschillende geplande rondleidingen in 2019. De locatie waarop de rondleiding plaatsvindt varieerd. Hieronder ziet u wanneer welke locatie op het programma staat. Dit is slechts een indicatie en kan veranderen indien nodig.

We ontvangen u graag met een kopje koffie of thee.Rond 09.00 uur starten we met een presentatie waarin we uitleggen wie Traverse precies is; wie onze cliënten zijn, wat we voor ze kunnen betekenen en hoe we te werk gaan. Deze presentatie is op iedere onderstaande datum hetzelfde. Hierna wordt u rondgeleid binnen één van onze woonvoorzieningen. Het programma zal duren tot ongeveer 11.15 uur. Definitieve tijden en adressen ontvang je na uw aanmelding.

  • 6 juni 2019 - VOL
    Rondleiding Gebouw Eén - In deze nieuwbouw wonen cliënten die langdurig dak- en thuisloos zijn en kampen met psychosociale problemen. Elke cliënt heeft een eigen kamer met individuele douche en toilet, dat zorgt voor meer privacy, rust en zelfstandigheid. Daarnaast zijn er twee gemeenschappelijke huiskamers met keuken faciliteiten om gezamenlijk of individueel te koken.
  • 26 september 2019
    Rondleiding Gebouw Drie - Deze tweede nieuwbouw locatie is volledig aangepast voor mindervaliden. Hier wonen cliënten die kampen met psychosociale problemen. Vaak gaat dit gepaard met een psychiatrische ziekte en/of een verslaving. Hier wonen ook cliënten die vanwege fysieke problemen extra zorg nodig hebben.
  • 21 november 2019
    Rondleiding de Loop en de Meander - De locatie de Loop is de dag- en nachtopvang voor daklozen. Zij kunnen hier 's nachts slapen in een gemeenschappelijke slaapzaal. Bij de Meander verblijven mensen die in een crisissituatie verkeren en daardoor dakloos zijn. Ook gezinnen met kinderen kunnen hier terecht.

Beperkt aantal personen per rondleiding

We willen zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid geven om deel te nemen, maar houden ook rekening met de rust en privacy van onze bewoners. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen we met twee groepen werken met maximaal 15 personen per groep. Meld u zich aan en blijkt de rondleiding al vol te zitten? Dan informeren we u over de volgende data waarvoor u zich alvast kunt aanmelden. Wij hopen op uw begrip.  

Aanmeldformulier

Vul onderstaand formulier volledig in om u aan te melden voor een rondleiding. Hierna ontvang u een mail ter bevestiging. Een aantal dagen vooraf ontvangt u een e-mail met het exacte programma, adressen en meer praktische informatie.