zoek

Wat is jouw verhaal?

Werken bij Traverse betekent werken in een dynamische en ‘platte’ organisatie. Bij ons zijn de lijntjes kort en ben je samen met je team verantwoordelijk voor de door jullie gemaakte resultaatafspraken. Je komt te werken in een zelforganiserende organisatie met enthousiaste collega’s, die elke dag samen werken aan een nieuwe hoopvolle  toekomst voor onze cliënten.  Dit doen we door uit te gaan van wat onze cliënten zelf kunnen. Hierbij bouwen we op jarenlange expertise en diepgaande ervaring op het complexe snijvlak van opvang, zorg en ondersteuning.

Talentenavonden

Wij zijn op zoek naar collega’s die onze organisatie kunnen versterken. Om jou te leren kennen organiseren we talentenavonden. Ons uitgangspunt is dat we eerst jou willen leren kennen als persoon; wie ben jij en wat vind jij belangrijk? Op deze talentenavonden gaan we door middel van diverse opdrachten ontdekken of er een match is. Op dit punt spelen je CV en werkervaring nog geen rol. 

Kijk onder vacatures wanneer de eerstvolgende talentenavond plaatsvindt en hoe jij je kunt aanmelden.

Deelname aan de talentenavond heeft de volgende voordelen (ook als er geen actuele vacatures zijn):

We geven je altijd ontwikkelpunten mee waardoor je jezelf verder kunt ontplooien.
Als wij je naar aanleiding van de talentenavond vinden passen bij Traverse, dan:

  • Word je opgenomen in onze talentpool;
  • Ontvang je alle vacatures en hoef je alleen nog maar je interesse kenbaar te maken, waarna je gegarandeerd op gesprek mag komen;
  • Gaan we actief kijken welke mogelijkheden er voor je zijn binnen onze organisatie.

Wat bieden wij onze medewerkers?

Je komt te werken in een organisatie met een diversiteit aan collega’s en cliënten, met ruimte voor jouw professionaliteit. Dit hangt samen met een mooi salaris volgens de CAO Sociaal Werk en de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een 36-urige werkweek met de mogelijkheid om je eigen werktijden in te delen.
  • Een individueel keuzebudget van ruim 18% wat je de mogelijkheid geeft om je arbeidsvoorwaarden af te stemmen op jouw persoonlijke wensen. In de CAO vind je uit welke onderdelen het IKB bestaat.
  • Een individueel loopbaanbudget en een Talentcoach die jou kunnen helpen in je ontwikkeling en inzetbaarheid.
  • Mogelijkheid tot het volgen van (interne) trainingen.
  • Een goede pensioenregeling.