zoek
12-12-2013 >>

Daklozen plannen theatervoorstelling met ‘verhalen van de straat’ in Tilburg

Op 16 december wordt in de Schouwburg Tilburg de voorstelling Straatmonologen van Neos Eindhoven opgevoerd. In deze indrukwekkende voorstelling vertellen daklozen hun eigen verhaal. Traverse (maatschappelijke opvang) wil in 2014 het voortouw nemen om haar eigen straatmonologen te organiseren.

Over de voorstelling

Hoe komt een mens zo ver dat hij dak- of thuisloos raakt? Omdat iemand lui, dom of slecht is? Of kan het iedereen overkomen? De voorstelling ‘Straatmonologen’ geeft een intieme kijk in de strijd van dak- en thuislozen. Cliënten uit de maatschappelijke opvang vertellen hun eigen verhaal: aangrijpend, ongecensureerd & hier en daar heel dichtbij. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door de (oud-)cliënten zelf.

De kick off bijeenkomst

Traverse streeft er naar om volgend jaar een Tilburgse variant van de Straatmonologen op te zetten. In de voorstelling zouden muziek, kunst, cultuur en hulpverlening aan elkaar gekoppeld moeten worden. Op 16 december wordt, voorafgaand aan de Eindhovense voorstelling, meer bekend gemaakt over de plannen. Ook zal de naam van de productie worden bekendgemaakt. De kick off bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden.