zoek
25-06-2015 >>

Traverse trots op uitstromers Direkshon

Zo’n 20 jongeren die deelnamen aan het project ‘Direkshon’ hebben grote stappen gezet om hun leven positief te veranderen. Traverse heeft ze daarbij mogen begeleiden;wij hebben ze zien groeien en volwassen zien worden. Persoonlijke doelen zijn bereikt en de jongeren zijn klaar om de toekomst helemaal zelfstandig aan te gaan. Traverse is ontzettend trost op deze jongeren en wil dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Wat hebben de jongeren bereikt?

Direkshon richt zich op begeleiding en coaching van jongeren die, om welke reden dan ook, het zonder hulp zelf niet redden in de maatschappij. Degenen die uitstromen hebben inmiddels een stabiele plaats om te wonen en de  financiën zijn (weer) op orde. Zij beheren inmiddels zelfstandig hun financiën en administratie. Daarnaast hebben zij ook (weer) een reguliere dagbesteding zoals betaald werk of ze gaan naar school en volgen een opleiding. Als Traverse zijn we erg trots op de jongeren die dit bereikt hebben.

Feest!

Ter afronding van het begeleidingstraject zal Traverse vandaag, donderdag 25 juni, de certificaten overhandigen aan de jongeren die uitstromen. Dit wordt gevierd met een feestje. De uitstromers hebben overigens zelf geholpen bij de organisatie ervan. Zo is er een thema bedacht, wordt er een dresscode gehanteerd, komt er een DJ en zijn er heerlijke hapjes. Genoeg ingrediënten om dit feestelijke moment samen te vieren en stil te staan bij de positieve veranderingen in hun leven. Wij wensen ze erg veel succes en geluk.

Wat is Direkshon?

Het project Direkshon is er voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar die, door uiteenlopende omstandigheden, het zelf niet redden in de maatschappij. Het project richt met name op ondersteuning op het gebied van wonen, dagbesteding, financiën en eventuele andere persoonlijke doelen. Het traject duurt ongeveer 1,5 jaar en heeft als doel dat de jongeren vaardigheden ontwikkelen zodat zij op termijn zelfstandig verder kunnen en hun leven zelfstandig kunnen leiden. Dit bereiken we met intensieve begeleiding en trainingen.