zoek
02-09-2015 >>

Proeven en genieten in de biologische tuin

Zaterdag 5 september 2015 organiseert biologische tuinderij Ut Rooie Bietje tal van leuke activiteiten tijdens haar open dag. Kom proeven, ruiken, voelen, proberen en genieten op het land! 

Activiteiten en lekkers voor jong en oud

Maak kennis met al het lekkers en moois dat groeit en bloeit op het land van Ut Rooie Bietje. U kunt op eigen houtje door de tuin wandelen of meelopen met de rondleiding. We weten haast zeker dat er smaken en producten zijn die u nog niet kent. Wij laten u graag zien wat er nog meer groeit op het land. Ruik, proef en probeer eens!Voor kinderen is er een leerzame speurtocht waarin ze van alles ontdekken, zien, doen en proberen.

Maak kennis met de Chinese kruidenleer. Nei Tan vertelt welke functies kruiden hebben op het lichaam volgens de Chinese geneeskunde.
Ook kunt u zelf kruiden plukken om uw eigen thee samen te stellen. Kies kruiden op basis van de uitleg van Nei Tan of kies gewoon wat u lekker vindt! Voor de kinderen is een knutselhoekje waar ze leuke stromannetjes kunnen maken en de gekste poppetjes van aardappelen of grote bieten.

Heeft u zin in wat gezelligs voor in huis? Ga dan het land op en pluk zelf de mooiste bloemen en schik een boeket. Meer zin in ontspanning? Op het land van Ut Rooie bietje kunt u helemaal tot rust komen; u kunt dit jaar weer genieten van een heerlijke stoelmassage onder de appelboom.

Proef en beleef!

Lekker vers van het land; ook heerlijk om deze verse producten te verwerken in bijvoorbeeld sappen, soepen, brood, jam, smoothies, pesto etc. Eetcafé de Bron en restaurant Waanzinnig bereiden heerlijke hapjes met ingrediënten van Ut Rooie Bietje. Daarnaast bakt Theo Pastoor voor deze open dag speciaal en heerlijk brood.

Open dag Ut Rooie Bietje

Datum: zaterdag 5 september 2015
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur
Adres: Koningshoeve 62 in Tilburg 

Ut Rooie Bietje

Ut Rooie Bietje een de biologische Tuinderij van SMO Traverse. Het hele jaar door verbouwen we er groenten, fruit en bloemen. Samen met vrijwilligers en cliënten van Traverse werken we hier aan een gezonden en duurzame samenleving. Graag willen we u laten zien wat voor moois hier allemaal gebeurt. Kom proeven, ruiken, voelen, proberen en genieten op het land van Ut Rooie Bietje! Er is werkelijk van alles te beleven.