zoek
22-10-2015 >>

Een eigen plek dankzij Housing First

Dakloos, verslaafd, zwanger… het leven van Shirley zag er twee jaar geleden totaal anders uit dan nu. Ze veranderde haar leven rigoureus. Nu woont ze in een flat met haar zoontje Kyano van 6 maanden.

“Ik was al 12 jaar verslaafd, had geen thuis, mijn zus heeft toen gezorgd dat ik bij Housing First terecht kon. Via Housing First kreeg ik eerst een eigen plek. Dat ging heel snel en die kans heb ik met beide handen gegrepen” zegt Shirley.

Housing First
Housing First is bedoeld voor daklozen met meerdere problemen; bijvoorbeeld verslaving en psychische problemen. Het doel is mensen eerst een eigen plek te geven en met intensieve begeleiding te gaan bouwen aan hun toekomst. Housing First is onderdeel van SMO Traverse.

Trost
"Shirley kan super trots zijn op wat ze heeft bereikt,” aldus Anouk Wolthof van Housing First, die haar begeleidt. “Wij hielpen haar samen met Tiwos aan een flat, maar verder heeft ze het op eigen kracht gedaan.” Inmiddels is Shirley 10 maanden clean en woont ze samen met haar zoontje Kyano in een flat. “Echt trots ben ik op de babykamer, daar staat mijn eigen oude wiegje dat ik opnieuw heb geschilderd” aldus Shirley. Ze heeft ook nog een dochter; Kayleigh van 8 jaar oud. Haar volgende doel is dat Kayleigh ook bij haar en Kyano komt wonen. “Dan zijn we allemaal bij elkaar.”

Lees het complete verhaal
Klik op de link en lees het hele verhaal van Shirley: Een eigen plek dankzij Housing First: het verhaal van Shirley.