zoek
05-01-2016 >>

Gezocht: persoonlijke ervaring

Door jouw persoonlijke ervaring als dak- en thuisloze, aangevuld met een verslavings- en/of psychiatrische achtergrond, kun jij het herstelproces van onze cliënten ondersteunen. Doordat jij met een open blik naar je ervaringen kunt kijken, kun je ook andere mensen helpen bij hun weg naar herstel. Je bent ervaringsdeskundig.

Per 1 februari 2016 zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van:

Ervaringswerker (M/V)
24 tot 36 uur per week (uren in overleg) 

De rol:

Als Ervaringswerker ben je gericht op het verbeteren van de ondersteuning van het herstelproces van (groepen) cliënten. Daarbij probeer je keer op keer het maximale uit het perspectief van de cliënt te halen. Je bent gedreven om de cliënt te empoweren en doet dit niet voor, maar samen met de cliënt. Met inzet van jouw persoonlijke ervaringen leer je de cliënt problemen zelfstandig op te lossen en spiegel je diens gedrag. Verder doe je voorstellen voor herstelbevorderende activiteiten, zoals methodische zelfhulp. Je zoekt op proactieve wijze de samenwerking op en coacht reguliere begeleiders vanuit eigen persoonlijke ervaringen, zodat zij de belevingswereld van cliënten beter kunnen gaan begrijpen.

Je wordt werkzaam op een intramurale zorgafdeling met cliënten met een multi problematiek.

Wij vragen:

  • Persoonlijke ervaring als dak- en thuisloze aangevuld met een verslavings- en/of psychiatrische achtergrond;
  • Je hebt kennis van herstel en je kunt je eigen ervaringen hanteren;
  • Afgeronde relevante MBO opleiding;
  • Kennis van de belangrijkste behandel- en begeleidingsmogelijkheden en van de sociale kaart;
  • Je kunt goed anticiperen, bent communicatief vaardig en je kunt je inleven in de ander en daarbij een vertrouwensrelatie creëren.

Onze organisatie:

Traverse is een Stichting voor Maatschappelijke Opvang in Midden-Brabant. SMO Traverse organiseert hulpverlening voor mensen in probleemsituaties waarbij sprake is van dak- of thuisloosheid of de dreiging daarvan. Onze visie op zorg is dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, zijn kwaliteit van leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen. De werkwijze van Traverse is gericht op herstel van de klant en hem te ondersteunen bij het benutten van zijn mogelijkheden. We helpen kwetsbare mensen hun  weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk  te functioneren.

Wij bieden:

Aanstelling is per 1 februari 2016 voor de duur van 7 maanden; verlenging behoort tot de mogelijkheden. De uren zijn in onderling overleg; een min-max constructie heeft de voorkeur. Inschaling volgens CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening in schaal 5 of 6 ( min. € 1.846,- en max. € 2.938,- bij een fulltime dienstverband), afhankelijk van je werkervaring.

Het sollicitatieproces:

Stuur uiterlijk 14 januari 2016 een schriftelijke  motivatie en curriculum vitae -onder vermelding van vacaturenummer 15-60- naar Monique Stomphorst (P&O), e-mail vacature@smo-traverse.nl.

Het eerste selectiegesprek zal plaatsvinden op 25 januari 2016.