zoek
28-01-2020 >>

Uitbreiding nachtopvang

Vanuit een maatschappelijk belang en de gedachte dat iedereen in Tilburg een dak boven zijn hoofd moet hebben, zorgen Traverse, gemeente Tilburg en TBV Wonen samen voor een tijdelijke nachtopvang voor mensen die dakloos zijn. Op dit moment is er een tekort aan ruimte voor deze mensen, terwijl het aantal daklozen de laatste jaren sterk gestegen is, ook in Tilburg. Met de extra opvangcapaciteit hebben mensen die dakloos zijn en in aanmerking komen voor maatschappelijke opvang een veilige plaats om de nacht door te brengen.

Locatie

Er is een geschikte locatie gevonden voor een tijdelijke nachtopvang aan de Ringbaan West 170. De opvanglocatie gaat open op 1 maart aanstaande en blijft maximaal 2 jaar open. De locatie biedt ruimte aan 20 mensen, die begeleiding van Traverse ontvangen en waarbij verslaving en psychische problemen niet hun dagelijks functioneren beïnvloeden. De nachtopvang is open tussen 21.00 en 9.00 uur. Overdag verblijven zij voor opvang en begeleiding op één van de andere locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en Gasthuisring. Op laatstgenoemde locatie blijft ook de winterkou opvang open.

Winterkou opvang

De winterkou opvang geeft onderdak en beschutting tegen de kou en is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die niet in aanmerking komen voor maatschappelijke opvang. Zo werken Traverse, gemeente Tilburg en TBV Wonen samen aan een stad waar plaats is voor iedereen.

Lees meer in het Brabants Dagblad